CIPC
11/09/2020 Verdwijning van CIPC: laten we proactief blijven!

Het gebruik van CIPC in België is sinds 1 juli verboden. Normaal leidt dit tot een nieuwe maximale residulimiet (MRL) van 0,01 ppm, de detectiegrens. Om kruiscontaminatie op gestockeerde aardappelen van de nieuwe oogst als gevolg van historische vervuiling van opslaggebouwen en transportuitrusting te voorkomen werkt de Europese Commissie momenteel aan een tijdelijke norm (tMRL). Deze zou volgens de laatste informatie op 0,4 ppm (d.w.z. 0,4 mg CI...

Lees meer

  CIPC
17/07/2020 CIPC-reinigingsrichtlijnen bewaarloodsen toegelicht in een webinar

Het gebruik van de CIPC is niet langer toegestaan ​​voor de nieuwe campagne 2020-2021. Reiniging is cruciaal om een ​​goed resultaat te krijgen.

Lees meer

  Corona
15/05/2020 Geef het volume van de aardappelvoorraad aan uiterlijk op 31 mei op www.belpotato.be!

Om de huidige crisis zo goed mogelijk te kunnen beheersen, heeft Belpotato.be een online formulier ontwikkeld op www.belpotato.be, dat het mogelijk maakt om de volumes aardappelen die in België in voorraad zijn aan te geven.

Lees meer

  Corona
30/04/2020 Welke alternatieve afzet voor aardappeloverschot?

Belpotato.be, de Belgische Brancheorganisatie Aardappelen, heeft de afgelopen weken niet nagelaten om te communiceren over hoe de huidige corona-crisis een zeer zware impact heeft op de aardappelsector door de volatiliteit en het wegvallen van heel wat afzetmarkten. De Belgische verwerkers stellen alles in het werk om de gecontracteerde aardappelen af te nemen.

Lees meer

  Corona
24/04/2020 Belpotato.be roept Belgische supermarktketens op om prioriteit te geven aan Belgische aardappelen en aardappelproducten.

Als gevolg van de wereldwijde uitbraak van de coronacrisis is het normale consumptiepatroon grondig door elkaar geschud. De lockdownmaatregelen zorgen ervoor dat mensen meer dan ooit thuis in de kookpotten roeren en de buitenhuisconsumptie is tot een absoluut minimum gedaald.

Lees meer

  Corona
22/04/2020 Coronavirus: Europese Commissie kondigt uitzonderlijke maatregelen aan om de agrovoedingssector te steunen

De Europese Commissie heeft een aantal bijkomende en uitzonderlijke maatregelen voorgesteld om verdere ondersteuning te verlenen aan de meest getroffen landbouw- en voedingssectoren. Ook al toont de Europese agrovoedingssector heel wat veerkracht tijdens deze coronacrisis, toch zijn een aantal sectoren uitzonderlijk hard getroffen door de gevolgen van deze publieke gezondheidscrisis. 

Lees meer

  Corona
21/04/2020 Interprofessioneel overleg in Corona-crisis

Belpotato.be, de Belgische Brancheorganisatie Aardappelen, vestigt de aandacht erop dat de huidige corona-crisis een zeer zware impact heeft op de aardappelsector door de volatiliteit en het wegvallen van heel wat afzetmarkten. In deze omstandigheden zet ze dan ook het interprofessioneel overleg voort dat door de huidige crisissituatie nog belangrijker is geworden en vestigt de aandacht graag op het volgende : 

Lees meer

  CIPC
11/04/2020 CIPC reinigingsrichtlijnen beschikbaar voor België

De Europese Potato Value Chain, met als leden Copa-Cogeca, Europatat, Euppa, ESA, Starch Europe en dit in samenwerking met AHDB en Arvalis hebben een ...

Lees meer

  Corona
25/03/2020 De Belgische aardappelmarkt in tijden van corona

Op dit moment is de Belgische aardappelketen grondig door elkaar geschud als gevolg van de wereldwijde coronacrisis. In de agro-voedingsketen – bestempeld als een ‘essentiële sector’ - draaien voorlopig de meeste bedrijven nog steeds, maar steeds meer mensen werken van thuis uit, of zijn technisch werkloos. Scholen zijn gesloten of geven afstandsonderwijs, cafés, kantines en bedrijfsrestaurants zijn dicht. Enkel afhaaldiensten kunnen nog ...

Lees meer

20/01/2020 Omdat aardappelen belangrijk zijn

Brancheorganisatie aardappelen van start in België.

Lees meer

© 2020 Belpotato VZW - BE 0744.780.648 - info@belpotato.be
bron foto's: DR-Fiwap en Belpotato.be - privacy policy - cookie policy - sitemap